Så modtog vi de nye produkter fra MIG

Kort før jul afleverede UPS en pakke med to æsker med farveudvalg til tyske lokomotiver og godsvogne på adressen. Det betød ikke noget for købet, at farverne var målrettet tysk jernbanemateriel, for sort er vel sort, når det gælder damplokomotiver, eller er det ?  Allerførst et par bemærkninger til de to æskers indhold:

Hvad billedet ikke afslører er, at der er et farveoverlap på 50 %, for 3 af farverne i hver kasse er de samme, så man skal nok lige tjekke, hvilker farver man har brug for, og så evt. tilkøbe de manglende enkeltvis. Det er mere økonomisk.

Nå, men containerne til malingen er, som det fremgår af billedet, nydesignede.  Malingen i dem skulle også være ny. Så der forestod en afprøvning af, om dette udsagn er korrekt. Skepsis herskede, for var der mon ikke blot tale om gammel vin på nye flasker, trods firmaets påstande om det modsatte ? Hmm….!

Malingen blev afprøvet på to forskellige overflader: Plast Card og træ. Resultatet er, at der er tale om helt nye farver, der nemmere lader sig lægge på med pensel, uden de problemer som vi undertiden oplever med akrylfarver, især når de (i hovedsagen) er blandet til airbrush-brug og derfor tynde. Det er disse her ikke. De er til den kraftigere side, hvorfor jeg tilsætter lidt fortynder i forholdet 5 dråber maling til 2 dråber fortynder.

Når man hælder malingen ud i et blandebæger, skal man huske at holde den nye flasketype med bunden helt i vejret, når man hælder, da malingen ellers (alt for) nemt løbet ned ad siden og griser containeren !

Malingen tørrer relativt hurtigt, hvilket betyder, at man med fordel kan tilsætte et par dråber “Retarder” til malingen i stedet for fortynder, hvis man vil bruge den i airbrushen. Så man reducerer tilfældene af “tør næse” på airbrushen.

Konklusionen er, at der er tale om en forbedret type maling, som egner sig udmærket til formålet, bemaling af lokomotiver og vogne, og den er lettere at lægge på med en pensel efter en lille smule fortynding. Måske er den en kende “blød” i overfladen, hvorfor en efterbehandling med mat eller klar lak – alt efter formålet – kan være en god ide.

Men om dette kan man læse meget mere i den User Guide, som ligger i det andet indlæg. I den kan man også lade sig informere om æskernes indhold, så man undgår at købe “dobbelt” ind……

 

 

 

Scroll to Top