Nyt fra MIG # 2 / 23

Nede i Spanien fortsætter firmaet MIG med at sende nye produkter på markedet. Ja, det er faktisk utroligt, hvad der kan og bliver produceret. I de gode gamle dage sad vi og arbejdede med de mange små dåser fra Humbrol, som stadig kan købes, og her kunne vi vælge mellem mat og glossy – slut. Det er blevet andre tider. Jeg vil naturligvis ikke undlade at gøre opmærksom på producenten AK Interactive, også er storleverandør af samme type produkter. Men, MIG er min foretrukne producent. Denne gang skal det handle om et produkter til udfyldning af små revner, slibeskader og andre småfejl, som vi som modelbyggere gerne vil dække. Og der er mange forskellige på markedet. MIG har sendt sit nyeste bud på et produkt ud, “Putty Surfacer”, der unægtelig sender tanker hen på produktet “Mr. Surfacer”, der har samme muligheder.

Produktet findes i 3 tykkelser thin, medium og thick. Jeg har kun anskaffet de to på billedet. Produktet er knap så stærkt duftende som Mr Surfacers, der har været på markedet i mange år, men hensigten er den samme. Jeg har afprøvet MIG’s. Jeg synes, at det nemt at anvende, men bindeevnen veksler – efter mine erfaringer – en del alt efter materialet, som det skal binde på for at dække små uønskede rum/revner. Jeg er ikke helt tilfreds med det på plastcard overfladen, da det har vanskeligt ved “at holde fast”, når der slibes på det, men det er noget bedre end de alkrylbaserede fillers, som for mig nuller af igen ved slibning, også efter 24 timers tørretid, som anbefales. Jeg greb til at blande lidt plastiklim i det, og det hjalp en del, da limen hjalp det med at binde på plast-overfladen, og gjorde det hårdere. Nu vil jeg prøve at anskaffe “Mr Surfacer” i forskellige udgaver og prøve at sammenligne de to produkter. Jeg har ikke anvendt det i mange år pga. den stærke duft, som jeg ikke godt tåler.

Ikke nok med det, MIG har også lanceret en ny produktserie under navnet A-stand, der er et enamel-produkt, hvilket forekommer som en revival af dette produkt. Mig bekendt, har MIG ikke produceret andet end akrylbaseret maling før nu ? Men, det er da en god ide, da enamel er et nemmere produkt at arbejde med, men det kræver udluftning.

De viste er udelukkende metal-farver, som vi som modelbanere nok ikke anvender så meget af. De er tiltænkt flymodelbyggere, og de er KUN til airbrush-anvendelse – IKKE til pensel. Dette udsagn vil nok afskrække mange fra at indkøbe dem, eftersom anvendelsen af airbrush trods alt ikke er så udbredt. Om der kommer almindelige farver som enamel, er uvist.

Men nu kan man jo selv gå ind på MIG’s hjemmeside og kigge på dem, og der kommer uden tvivl en vejledning på YouTube, som vil vise hvorledes det nye produkt bedst anvendes.

Red.

Scroll to Top