Dekas’ nyheder præsenteret hos DF-modeller

I dag var Mosebanens udsendte medarbejder på besøg hos DF-modeller, efter at Kasper Bang/ Dekas havde sendt redaktionen en mail, der indikerede, at vi med fordel kunne besøge ham hos DF-modeller. Sådan et “hint” sidder vi naturligvis ikke overhørigt, når det kommer fra Danmarks dygtigste leverandør af materiel til vores herlige hobby!  (Husk at se til allersidst nedenfor !)

Der var mange besøgende hos DF-Modeltog i Sorø

Og det var naturligvis besøget værd, hvilket ikke kommer bag på os. Der ventede en herlig nyhed i form af en PFB, som er på vej. Det er en PF med tørvegitter. Vil man se en “live”, så kan man gense “Her er Banerne”, hvor een kører ned ad rangerbjerget læsset godt til med tørv. Vognen havde meget travlt lige før, under og i årene efter besættelsen med at fragte tørv fra omkring liggende tørvemoser til de frysende danskere. Tørvene var vist gode til at begynde med, men efterhånden som forbruget steg skete det sammen med vandindholdet i dem, hvorefter varmeværdien faldt en del!

Er den ikke bare flot? Det skal nok blive en “sællert!     Nedenfor ses forbilledet:

Danmarks Jernbanemuseum, jernbanekilder.dk

Her er Dekas’ tegninger af de to udgaver, som vognen kommer i: Med og uden bremsetårn. De skulle komme i 3. kvartal 2023, så vi må væbne os med tålmodighed! Klik her.

Nedenfor ses de ligeledes meget flotte QGR, som meget snart er at finde i butikkerne. Ligeledes guf !

Et billede af den herlige CM-vogn skal også med:

Jeg skal straks tilføje, at Kasper meget hemmelighedsfuldt kunne uddybe omtalen af CM-vognen med ordene, at det ikke er den sidste personvogn fra hans hånd – sådan at forstå – at vi kan glæde os til endnu en vogn fra samme “skuffe”. Kasper var ikke til at slå et ord af, men han tilføjede dog, at den kommende vogn kørte på 2,5 meter bogier! Så er der frit slag i gætteværket !

Mvh Red.

Scroll to Top